Programok / Kiállítások, vásárok

Település:
Bács-Kiskun megye, Kecel

Kategória:
Kiállítások, vásárok


Keceli virág fesztivál


Kecelen 2019-ben is megrendezik a FLORA Virágfesztivált és társrendezvényét, a Keceli Országos Fazekas Kiállítást

2019. DECEMBER 6 - 8.

Kecelen 2019-ben is megrendezik a FLORA Virágfesztivált és társrendezvényét, a Keceli Országos Fazekas Kiállítást. A rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek virágkötők, virágtermelők, fazekas- és népi mesterek, hogy virágkölteményeikkel és nívós munkáikkal bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Kötészeti bemutatók, fazekas kiállítás, képzőművészeti vásár, mesterségek bemutatója, cserépvásár, játszóház, kisállat kiállítás, borkóstoló, pálinkakóstoló, virág és dísznövényvásár, ajándékvásár várja a Flora Virágfesztiválra és a Keceli Országos Fazekas Kiállításra látogatókat.

XXXIII. FLORA Virágfesztivál és XVI. Keceli Országos Fazekas Kiállítás

A FLORA Virágfesztivál az 1980-as években indult Kecelen, lehetőséget biztosítva a helyi virágkertészetek bemutatkozására. Pár év alatt országos hírű fesztivállá nőtte ki magát, látogatóinak száma napjainkban meghaladja a tízezer főt. Az esemény alapötletét főként szakmai szempontok adták: a kiállítás lehetőséget teremt a kis- és nagytermelők, kereskedők bemutatkozására, üzletkötésre, árusításra, a vásárlókkal való közvetlen kapcsolattartásra. A hagyományosan december első hétvégéjén megrendezésre kerülő kiállításon látható a hazánkban termesztett dísznövények, vágott- és szárazvirágok szinte teljes skálája. Az aktuális trendeknek köszönhetően minden évben újdonságokkal is várják a vendégeket: rózsadobozok, ehető virágok, növénysimogató, virágékszerek, világító növények is láthatók.

A FLORA az ország nagy cégeinek és magántermelőinek rangos eseménye. A kiállítók standjait termékzsűri bírálja el. A szakmai programból az indulás óta kiemelkedik a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével közösen szervezett ifjúsági kötészeti verseny, melynek keretében az ország szakiskoláinak csapatai versengenek a vándordíjért, a legügyesebb tanulók pedig az egyéni bajnoki címért. 

A virágkötészeti bemutatók, ehető virágok kóstolója és virágvásár mellett képző- és népművészeti kiállítások is szerepelnek a programban, melyek főként a régióban élő és alkotó művészeknek, kézműves mestereknek nyújtanak bemutatkozási lehetőséget.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Forrás:programturizmus.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »